2010. február 28., vasárnap

Az első igazi szegedi buli


Végre! Mindannyian tudjuk, hogy a spontán történések általában nagyobb élmény átélést adják. Az élet most sem cáfolt rá erre. Szerdán óra után kitaláltuk, hogy lemegyünk a Tisza-partra, és megiszunk egy üveg bort. Csak a Tescoban tisztázódott, hogy nem egy üveg bort hárman, hanem a képlet úgy áll, hogy mindenki egy-egy üveg bort fogyaszt.
Tibcsó, a barátnője, Peti, Csanesz, Endre és én. A rosé hamar meghozta a hangulatunkat. Nagyon kellemes volt ott üldögélni. Egernek van egy völgye, Szeged pedig büszkélkedhet vízparttal. Jön a jó idő, és végre, végre tényleg kiülhetünk, és annyira jó a szabad ég alatt komolyakat beszélgetni, esetleg éppen csak hülyéskedni!
Szóval a jókedv megjött, és nem volt megállás. Lementünk a Kisbajorba táncolni. Hatan foglaltuk el a parkettet, de amit mi ott lenyomtunk. Lambadán át a pogoig. Mindent:)

Az első igazán jó és felszabadult szegedi estém!

Jah, ha esetleg találna valaki pár borosüveget a Tiszában, esetleg a szőke folyó partján, és benne párkeresős, obszcén vagy már nem is emlékszem milyen tartalmú üzenetekkel, akkor azt ne vegye komolyan! Csak vicc volt :)

2010. február 22., hétfő

szombat

Nah, hát a filozofikus remekmű még várat magára, de mint tudjuk: jó munkához idő kell.
Viszont nem bírom megállni, hogy a hétvége eseményeit össze ne foglaljam pár tömör mondatban!
A péntekről nem ejtenék sok szót - ugyanis nincs minden részlet pontosan a tudatom birtokában, ami a kellő alkoholmennyiség számlájára írható. Így át is csapnék a szombat estébe. Mivel 400 Forinttal a birtokomban indultam bele az éjszakába, így a szesz most nem lehetett - nem is volt - befolyásoló tényező. Aniccsal csocsóztunk, és hát ment a játék. Szegény Lekka gyerek tudna erről bővebben beszámolni, aki megleste azt is, hogy mi van az asztal aljára írva. (Ezért mai napig bocs, mert tudod, hogy LOVELOVE!)
Ezek után visszatértünk asztalunkhoz, ahol Vikk ült pár ifjúnak nem mondható - 40-es korosztály - egyénnel. Sajna már nem volt a Fácánban hely, így az ősrégi módszerhez kellett folyamodnunk, tehát odakéredzkedtünk egy asztalhoz. Tehát visszaültünk, és az egyik pasi megszólította Anicsot, hogy nem kéne neki valami új frufru? Majd közölte:
"Bár olyan fiatal vagy, ha levágnák a fejed, nőne helyette egy szebb!"
pffff... ezen olyat röhögtünk! Hogy mondhat valaki egy vadidegennek ilyet???
Kérdeztük, hogy hány évesnek nézi Anitát, hogy egyáltalán ilyet mer mondani. Közölte, hogy maximum 20 évet néz ki belőle. Mikor elmeséltük neki, hogy "eztjólbenéztedöreg", annyit reagált, hogy hát, akkor inkább ne nagyon vágjuk le Anics fejét... :D
Ezek után erre a nagy stresszre elmentünk dartsozni. Rájöttem, hogy ez az én sportom. Bár lehet, hogy csak a kezdők szerencséje, de már megint én nyertem. Csak annyit kell mondani, hogy TRIPLA20, és már meg is dobom!

Jajj, zsong is a fejem a hétvége után. Bár lehet, hogy csak a statisztika van rám ekkora hatással. Tanulgatás van. De állandóan probléma-hegyekbe ütközöm. Például a péntek. Tömbösített órám van egészen pontosan míg 18:00-t nem üt az óra. Ez egészen pontosan annyit tesz, hogy a vonatom 22:45-r gördül be a nagyállomásra, így lemaradok a már régen várt Z.U.P. koncertről. Valamit boltolnom kell...

Addig elektronikusan:
http://www.zahonyunplugged.hu/

2010. február 20., szombat

Kicsit szomorkás...

Ezt nem hiszem el. Ez az angol... Komolyan, már bánom, hogy nem kéttannyelvű gimiben végeztem. Kaptam egy nagyon jó ajánlatot. Egy konferencia lesz jövőhéten csütörtökön és pénteken. Kifejezetten engem kértek, hogy tudósítsak. Ilyen lehetőséget! És mivel nemzetközi konferenciáról van szó, így természetesen angol nyelven kellene. Na, hát nekem az nincs. Angol nyelvtudás. Tudjátok: Hello! My name is Paula. I'm from Chicago.
Pff...
Eszembe jutott Martin tanár úr: "Mondtam már, milyen fontos a nyelvtudás?"
Hiányzol Eger!
Szerdán meglátogattalak. Feltöltöttél! Sírás, nevetés. Igazi energiabomba! Most pedig belevetem magam a suliba. Statisztika, német nyelvvizsga, szakdoga és forgatások...

És hogy ne maradjatok ma sem ajándék nélkül kedves ismerőseim, akik rendíthetetlenül érdeklődtök hogylétem felől azáltal, hogy olvassátok a blogom:
http://www.youtube.com/watch?v=w3Z0SjgXTPo&feature=related (interyou)

Egyébként készül egy írás, ami filozofikusabb jellegű, mint az eddigi bejegyzéseim. Ha minden igaz, holnap pontot teszek a végére, és tisztelt nagyérdemű, elétek tárom!
Türelem!

2010. február 10., szerda

Mindennapok és Gonzo

Mostanság elkerül a szerencse. Értem ezt a sulira, az egészségre és a szerelemre...
SULI
Tegnap el kellett mennem Egerbe, mert az egyik tanárom berendelt egy személyes konzultációra. Szegedről irány a 8:45-ös vonat, amivel odaértem 15 órára. Majd közölte velem drága tanár úr, hogy most neki csak tíz perce van rám. Ohhh. A kicsi szívem! Mikor közöltem vele, hogy én Szegedről csak emiatt utaztam el, akkor ő is a szívéhez kapott, mert mondta, ha ezt tudja, akkor... Hiszen lazán lebeszélhettük volna a dolgokat telefonon. Ráadásul kiderült, hogy a szakdogát április 15-ig le kell adni. Másik sokk. De az a rövid idő, amit ott töltöttem, nagyon feltöltött.
Este 22:15-re értem Szegedre. Természetesen a vonaton nem fűtöttek, így ez rátett még egy lapáttal az egészségi állapotomra. ->
EGÉSZSÉG
Sikerült úgy megfázni - jelzem, a vonaton, hiszen ha nem fűtenek, akkor komoly egészségügyi veszélynek vagyunk kitéve -, hogy múlthéten eljöttem iskolába, de már kedden reggel hazamentem, mert köhögtem és taknyos voltam. Egy hét karantén. Ez nálam azt jelenti, hogy szülői felügyelet, ami konkrétan tízpercenkénti: "namegittadateáthozokmégegyet" ellenőrzés. Tehát NEM VOLTAM BULIZNI MÁR TÖBB MINT EGY HETE!!! Alkohol sem volt a szervezetemben. Egészen pontosan hétfőig... De erről majd kicsit később.
SZERELEM
Ez pedig változatlan. Hol fellángol, hol semmi. Most a fellángol állapotban tartok, de a személy kiléte titok :) De hogy ez meddig fog tartani... Nálam nem lehet tudni.

Nah, de akkor a hétfő este, amikor is egy pohár sör lecsúszott.
Szóval Szegeden Gonzo koncert volt
http://gonzomusic.hu/

Tibcsó kellően ráhangolta magát az estére, egészen pontosan délután kettő órától kezdett hangolódni... Hát némi nemű alkohollal. Ez olyan jól sikerült számára, hogy a koncertet végig tombolta. Tehát mikor nem volt zene, ő akkor is táncolt, illetve amikor a zenekar a számok között konfolt, akkor Tibcsóm csak rámnézett, mosolygott, majd: "1, 2, 3, 4, BASSSSZAD NEKIIIIIIIII!"
Niki annyira nem élvezte a bulit.

Nekem már nagyon hiányzott egy jó kis koncert, és ez az volt. Nagyon-nagyon. Már fél tizenegykor a koliban, de ez nem nagyon érdekel. Kicsit kimozdultam, és tényleg nagyon jól éreztem magam.

2010. február 6., szombat

Olyan ajánlós

Hát olyan sok történet nincs azóta, mióta utoljára itt jártam. Jó, túl vagyok a diplomaosztón, amin történetesen nem jelentem meg... Nem úgy hozta az élet. Mindegy.
Aztán voltam Szegeden. Van egy új szobatársunk. Erasmussal érkezett Kolozsvárról. Melinek hívják. Szimpatikus. Vegyész. Még meg van szeppenve, de ez teljesen érthető. Viszont még nem mélyült el a kapcsolatunk, mert sikeresen megfáztam, ami azt eredményezte, hogy kedden reggel már vonatra ültem, és irány Debrecen. Egy hete fekszek. Szülői felügyelet, tea. És filmek és fekete özvegy (kártyajáték). Tehát tottálon vagyok. Ágyhoz kötve én??? Bekattantam.
De ha esetleg ti is ilyen helyzetbe kerülnétek, akkor arra az esetre FILMAJÁNLÓM:

KOMFORTOS MENNYORSZÁG
Nagyon felkavaró film. Egy kislány meséli el saját történetét, melynek bevezetője az élet, amiből nem jutott neki túl sok, hiszen 14 évesen egy pedofil véget vet neki. Innen kezdődik a tárgyalás - hogy irodalmi figura etymologicával éljek. De nem mesélek többet. Nekem már ez is felkeltené az érdeklődésem. A lényeg: kötelező!


TÖRÉS
Anthony Hopkins rajongóknak. Bár aki rajongó, az már biztos túl van ezen a filmen. A főszereplőt alakító Hopkins hirtelen felindulásból fejbelövi feleségét. Legalábbis a vallomás és a jegyzőkönyv szerint. Az ügy látszólag egyszerű. Ezért is vállalja el a fiatal ügyész. Viszont a tárgyaláson kiderül: nem minden az, aminek látszik...


LEGBELSŐ FÉLELEM
Mindenki számára kötelező ez a film. Ezt nem itt hallhatjátok tőlem először. Richard Gere, Edward Northon. Ennyit mondok. Meg még azt is elárulom, hogy ez az a film, amiben 10 percenként olyan fordulat van, hogy kapkodod a logikád. De az utolsó percben ledöbbensz. És nem akarod elhinni, mi is az igazság.


Várom a véleményeket!!! És még több jó filmet, mert úgy néz ki, sose gyógyulok meg.