2010. május 27., csütörtök

Emlékszem, mellette ültem az első napon. Középső padsor, utolsó pad. Sárga-fehér csíkos garbó volt rajta. Ő ült a jobb oldalon, én a balon. Nem nagyon tudtunk mit mondani egymásnak. Két kisember a sok kisember között. Mindketten Gyöngyi nénire figyeltünk és Ági nénire, akik beavattak minket abba, hogy mi is fog történni a következő héten.
Aztán csak lespanoltunk.
Mindig ő volt a legjobb tanuló. Neki mindig kész volt a házi feladata. Én sem panaszkodhattam, de hogy minden évben ő volt kiemelve! Ez piszokság - gondoltam. De mégis együtt készültünk a Ki mit tudra?!, együtt mentünk sulidiscoba. Az első úttörőtáborban is együtt volt részünk.
Aztán eljött a kamaszkor. Elmentünk Shygys koncertre! Még Nyíregyházára is... Aztán a Fotex zeneboltban is együtt voltunk 100 tinilány között, mikor aláírást akartunk kérni a kedvenc együttesünktől. Egészen az első sorok egyikében álltunk, amikor bejelentette, hogy hányingere van. Nincs semmi baj, akkor kimegyünk. És minden rendben volt. Mennyit ugráltunk náluk az ágyon, amikor megjelent a Backstreet boys legújabb albuma. Csak úgy gyártottuk a kalauzpéldányokat. Mindenkinek átvettük az eredeti kazettáját - amiről később kiderült, hogy a zsibiben vették neki a szülei - egy jó kis tdk-ra, hogy a suliban is tudjuk dúdolni.
Nála voltam először házibuliban, ott lassúztam először fiúval. A Fekete vonat Hol van az a lány című dalára. És persze életem legrosszabb filmjét is együtt néztük meg. Ezt a kijelentésem mai napig tartom. Senki ne nézze meg a 200 szál cigi című vígjátékot!
Aztán jött a középsuli. Mindenki máshova ment. De azért össze-összejártunk eleinte. Majd a szándékos találkozások el-elmaradoztak. Mindenki megtalálta a társaságát, de azért követtük, hogy mi történik a másikkal. Igazából minden héten találkoztunk a Csillagos Fokk-bulikon. Akkor nem maradhatott el a sztorizás, kivel mi van, ki az aktuális pár.
És ez is eltelt. Aztán méginkább eltávolodtunk egymástól. Én elmentem világgá, ő maradt itthon. Debreceni Egyetem. Persze összefutottunk nagyritkán, és mindig megjegyeztük, hogy össze kellene már hozni egy osztálytalálkozót. De ez azóta is csak lóg a levegőben.
És most itt ülök. És tudom, hogy ő már nincs. 30-án lenne 25 éves. 25!!! Hol itt az igazság? Nem értem! De senki sem. Ezt nem lehet megmagyarázni, felfogni, feldolgozni.
Vigyázz magadra!

2010. május 15., szombat

frappánsan

http://www.youtube.com/watch?v=EwuvFTwBZE0

hát ennyi lenne a mai napi jótanács!!!

2010. május 8., szombat

könnyes írás

Na tessék! Megint könnybe lábadt a szemem! Nem kell aggódni, csak a meghatottságtól! Bár megmondom őszintén, hogy némi feszültség is van most a lelkemben. És csöppet el is vagyok szomorodva. Ez a rohadt média! Ez... Ami mellesleg az életem! Annyira fontos szerepe van az életünkben. De most nem ezt akarom feszegetni. Sokkal inkább konkrétumokba bocsátkozom, és mindenki gondolja bele azt, amit akar.

Ma volt a Debrecen-Győr kézilabda meccs. Ez már a visszavágó volt. És innen szeretnék gratulálni az RTL Klubnak! Nagy taps, hogy amit próbálunk beleverni egymásba, hogy az ezüstérem is csodálatos, na azt, ma sikerült romokba dönteni. A lokisták nagyon odatették magukat. Akartak, küzdöttek. A játékvezetők... hagyjuk! Azt sem értem, hogy hogy vezethette a visszavágót is ugyanaz a páros. Mindegy! A kommentátori munka?! Pfff... Jó, hogy ki nem lett mondva: Hajrá Győr! Egy góllal ment el a Győr. Eggyel! A mérkőzés után interjúk? Három győri játékos, a győri edző. És a Debrecen??? Le vannak... ????? Na??? Köszönjük!

És a másik, amin háborgok: ezt már Hajnikámnak kifejtettem. Nem értem, hogy miért nincs bennünk önkritika? A mostani Megasztár miről híres? Bikicsunáj (aki még nem látta volna: http://www.youtube.com/watch?v=gX-Jjl_8dvA) Szarka László és társai... A Csillag születik nyertese ki? Egy énekes. Miért? Annyi tehetség van szerintem itthon, de már nem indulnak el, mert gúnyt űzünk ezekből a műsorokból. Pedig az ötlet nagyszerű!
Nézzük már meg mi megy Angliában! Hogy értsétek, miért is sírok mostanság:
http://www.youtube.com/watch?v=X5eS-PKW324
http://www.youtube.com/watch?v=VYDM3MIzEHo&feature=browch
és még mutathatnám tovább.

Erre van szükségünk: őszinteségre! És legyen már önkritikánk! Csak egy kicsi! Jó lehet velem vitatkozni, hiszen ezen a versenyen is megjelent egy-két elvetemült... De a youtube nem azokkal van tele. Hanem ezekkel a tehetségekkel.